بنت الخبر جربي هذا ...طريقتى فى البيتزا:::
المقادير:
4 بيضات
ربع ملعقة صغير بودرة كريم التارتار (مش عارف بتعمل ايه الحقيقة بس لو مالقيتوهاش في السوبر ماركت طنشوها)
ملعقة كبيرة جبنة كريمة (أفضل نوع لكونه الأقل في الكربوهيدرات هو لافلاش كيري الجرة الذهبية أو بدل المعلقة مكعب جبنة لافلاش كيري العادية)
ملح
الأدوات:
يفضل استخدام قوالب تيفال.. أو قوالب عادية و رشها بالرش بديل الزيت الذي يستخدم في القلي لمنع الالتصاق.. أو لو مافيش.. ادهنوا الصينية بزبدة.. أو افرشوا فيها ورق زبدة..
الطريقة:
(يفضل تسخين الفرن قبلها)
1- يفصل الصفار عن البياض
2- يوضع بودرة كريم التارتار على البياض
3- يخفق البياض بالمضرب الكهربائي حتى يتماسك تماما
4- يوضع الملح و الجبن على الصفار
5- يخفق الصفار وحده مع الملح و الجبن حتى يمتزج جيدا مع الإضافات
6- يضاف الصفار المخفوق بحرص و ببطء إلى البياض و يقلب بهدوء بملعقة (لتوزيع الصفار على البياض فقط.. لا تكثر التقليب حتى لا يفقد البياض تماسكه)
7- يوضع المزيج في قالب أو صينية و يدخل الى الفرن و يترك نصف ساعة..
طبعا المدة ممكن تختلف حسب درجة حرارة الفرن.. لكن على اي حال سيبوه يكمل النص ساعة مادام مافيش ريحة حاجة بتتحرق.
بالنسبة للسينيمون رولز.. بدل الملح.. بنضيف على الصفار معلقة قرفة.. و 3 معالق كبيرة محلي صناعي (سبلندا أو دايت سويت أو سويت اند لو).. و اللي مش عاملين ريجيم يحطوا سكر عادي.. و ربع معلقة صغيرة فانيليا