[/FONTاولا اساس الصوصات البيضاء
المكونات *** 3 فنجان لبن / 45 جرام دقيق /45 جرام زبده / بصله متوسطه مفريه / 5 ورقه لاورو / 5جرام فلفل ابيض
طرقه العمل *** توضع طاسه علي لهب هادىء وبها الزبده]
اضافه البصل المفرى والفلفل والدقيق وورق اللاورو مع التقليب المستمر حتي تتفتت المكونات جيدأ
تترك الطاسه بعيدأ عن اللهب ويضاف اللبن ببطىء مع التقليب
يعاد التسخين مره اخري لدقلئق قليله مع اضافه الملح والتقليب حتي يصبح الصوص غليظ القوام ******
ويعتبر هذا الصوص الاساس لعده صوصات مهمه ولذيذه منها علي سبيل المثال
**صوص الكريمة / صوص الموند / صوص مورنى / صوص فيلو تيه(سمك / فراخ / لحم )
وسوف ائتيكم بالمزيد تباعأ ويسرني استقبال اسئلتكم والرد عليها ****
الشيف تابيوكا
المكونات *** 3 فنجان لبن / 45 جرام دقيق /45 جرام زبده / بصله متوسطه مفريه / 5 ورقه لاورو / 5جرام فلفل ابيض
طرقه العمل *** توضع طاسه علي لهب هادىء وبها الزبده]
اضافه البصل المفرى والفلفل والدقيق وورق اللاورو مع التقليب المستمر حتي تتفتت المكونات جيدأ
تترك الطاسه بعيدأ عن اللهب ويضاف اللبن ببطىء مع التقليب
يعاد التسخين مره اخري لدقلئق قليله مع اضافه الملح والتقليب حتي يصبح الصوص غليظ القوام ******
ويعتبر هذا الصوص الاساس لعده صوصات مهمه ولذيذه منها علي سبيل المثال
**صوص الكريمة / صوص الموند / صوص مورنى / صوص فيلو تيه(سمك / فراخ / لحم )
وسوف ائتيكم بالمزيد تباعأ ويسرني استقبال اسئلتكم والرد عليها ****
الشيف تابيوكا