ام فارس و محمد
New member
قوه بنات
دي صور تعليميه للخطوات الاساسيه لعمل الكيك من موقع اجنبي
من ترجمتي مع اضافه من عندي
اتمني تفيدكم .. بالذات البنوتات الجديدات في المطبخ
يللا بسم الله نبدأ :
اولا سخني الفرن قبل البدء في التحضير
نحضر الصواني و نمسحها بالزيت او السمن او الذبده و نضيف لها القليل من الدقيق
و لاحظي الدقيق بكون حتي حافة الصينيه العلويه
لضمان عدم الالتصاق و لو تيفال بتستغني عن اضافة الدقيق يعني بس تمسحيها بالماده الدهنيه
لو بالشكولاته ح نذوبها اولا اما بحمام مائي او بالميكرويف
و لو شكولاته او كاكاو بدره بنضيفه للدقيق و الباكنج باودر
نخلط المكونات الجافه ما عدا السكر مع بعض بمضرب سلك يدوي
و ننخله بالمنخال او بمصفاه العصير ونخليه جاهز
نضرب الذبده جيدا حتي تصير كالكريمه و تكون بدرجة حرارة الغرفه ثم مع الاستمرار في الخلط
اضيفي السكر ببطء مع عدم توقف الخلط اثناء سكب السكر علي الذبده
اضيفي البيض مره واحده للخيط السابق
اضيفي الشكولاته السائله
اضيفي الدقيق المنخول مع الباكنج باودر بالتناوب مع الحليب للمزيج السابق
و بعض الوصفات بتضيفي الحليب آخر شئ
اقسمي الخليط علي صينيتين او واحده
و دخليها الفرن حتي تنضج .. و خليها تبرد و بعدين طلعيها من الصينيه
و عشان تعرفي الكيكه نضجت اغرسي فيها السكين و لو طلعت نظيفه تبقي نضجت
و اخيرا زينيها حسب رغبتك
ملحوظه : انا بستعمل محسن للكيك و هو شكله و لونه بالضبط زي الفازلين
و طريقته انه تضيفي و تخلطي مقدار ربع قفشه صغيره بعد الانتهاء من الخلط
اتمني موضوعي ينال اعجابكم و رضاؤكم
في امان الله
دي صور تعليميه للخطوات الاساسيه لعمل الكيك من موقع اجنبي
من ترجمتي مع اضافه من عندي
اتمني تفيدكم .. بالذات البنوتات الجديدات في المطبخ
يللا بسم الله نبدأ :
اولا سخني الفرن قبل البدء في التحضير
نحضر الصواني و نمسحها بالزيت او السمن او الذبده و نضيف لها القليل من الدقيق
و لاحظي الدقيق بكون حتي حافة الصينيه العلويه
لضمان عدم الالتصاق و لو تيفال بتستغني عن اضافة الدقيق يعني بس تمسحيها بالماده الدهنيه

لو بالشكولاته ح نذوبها اولا اما بحمام مائي او بالميكرويف
و لو شكولاته او كاكاو بدره بنضيفه للدقيق و الباكنج باودر

نخلط المكونات الجافه ما عدا السكر مع بعض بمضرب سلك يدوي
و ننخله بالمنخال او بمصفاه العصير ونخليه جاهز



نضرب الذبده جيدا حتي تصير كالكريمه و تكون بدرجة حرارة الغرفه ثم مع الاستمرار في الخلط
اضيفي السكر ببطء مع عدم توقف الخلط اثناء سكب السكر علي الذبده

اضيفي البيض مره واحده للخيط السابق

اضيفي الشكولاته السائله

اضيفي الدقيق المنخول مع الباكنج باودر بالتناوب مع الحليب للمزيج السابق
و بعض الوصفات بتضيفي الحليب آخر شئ

اقسمي الخليط علي صينيتين او واحده

و دخليها الفرن حتي تنضج .. و خليها تبرد و بعدين طلعيها من الصينيه
و عشان تعرفي الكيكه نضجت اغرسي فيها السكين و لو طلعت نظيفه تبقي نضجت

و اخيرا زينيها حسب رغبتك

ملحوظه : انا بستعمل محسن للكيك و هو شكله و لونه بالضبط زي الفازلين
و طريقته انه تضيفي و تخلطي مقدار ربع قفشه صغيره بعد الانتهاء من الخلط
اتمني موضوعي ينال اعجابكم و رضاؤكم
في امان الله