نحضر بسله وجزر ونسلقه ثم نحض بطاطس ونقطعه قطع صغيرة جدا يعنى مكعبات صغيرة
نسلق البسله والجزر
ونقلى قطع البطاطس فى الزيت ثم نضعها على ورق لكى يجف زيتها
نسلق شرائح اللحم نصف سليق ونضيف الى الشربه حبهان/ وورق للورى/قطعه طماطم/بصله متقطعه/ربع ملعقه جنزبيل/
سنه قرفه/ بلحه جوز الطيب نعمه/ زعتر/
بعد نرفع احله التى بها الشربه من على النار ووناخد الشربه ونعمل بها الرز مع اضافه للرز نصف ملعقه قرقم لاعطائه
اللون الاصفر
نحضر اللحم المسلوق نصف سليق ونحضر حله ونضع بها قطعتين من الكبدة مع كميه اللحم المستخدمه
ونضع زيت او سمنه حسب ما يتوفر
ثم نضع الحله على النار ولا تنسى تضيفى قليل من الثوم الناعم الى الزيت مع اللحم وقطعتين الكبدة
ونشوحها قليل ثم نضيف الماء ونتركها تغلى الى ان يجف الماء قليل ويبقى قيلل من السوس اللحم فى قعر الحله
ناتى الى الخضار بعد سليقه نحضرة ونحضر البطاطس المحمرة ونخلطهم على بعض فى السوس بتاع اللحمه
ونظبط الملح
وقدمى طبق الخضار سوتيه مع الرز الاصفر وشرائح اللحم
وبالهناء والشفاء
نسلق البسله والجزر
ونقلى قطع البطاطس فى الزيت ثم نضعها على ورق لكى يجف زيتها
نسلق شرائح اللحم نصف سليق ونضيف الى الشربه حبهان/ وورق للورى/قطعه طماطم/بصله متقطعه/ربع ملعقه جنزبيل/
سنه قرفه/ بلحه جوز الطيب نعمه/ زعتر/
بعد نرفع احله التى بها الشربه من على النار ووناخد الشربه ونعمل بها الرز مع اضافه للرز نصف ملعقه قرقم لاعطائه
اللون الاصفر
نحضر اللحم المسلوق نصف سليق ونحضر حله ونضع بها قطعتين من الكبدة مع كميه اللحم المستخدمه
ونضع زيت او سمنه حسب ما يتوفر
ثم نضع الحله على النار ولا تنسى تضيفى قليل من الثوم الناعم الى الزيت مع اللحم وقطعتين الكبدة
ونشوحها قليل ثم نضيف الماء ونتركها تغلى الى ان يجف الماء قليل ويبقى قيلل من السوس اللحم فى قعر الحله
ناتى الى الخضار بعد سليقه نحضرة ونحضر البطاطس المحمرة ونخلطهم على بعض فى السوس بتاع اللحمه
ونظبط الملح
وقدمى طبق الخضار سوتيه مع الرز الاصفر وشرائح اللحم
وبالهناء والشفاء