دارت الايام
New member
بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
الموضوع للأمانة منقووووووول
اهلين حبيباتى اليوم جبتلكم ملف كبير يحتوى على انواع كثيرة من المعجنات وبيتزا سندويتشات والخبز الخخ هدية منى ليكم بمناسبة قرب
شهر رمضان الشهر الفضيل ونظرا لكثرة الطلب على الخاص والعام على اشكال المعجنات حاولت اصورها ليكم
بالخطوات رغم والله اعلم انه صعب انى اصور واشتغل فى نفس الوقت وخصوصا بالمعجنات فى نظرى محتاجة دقة بس حاولت
وطلعت محاولة كويسه
.
الموضوع للأمانة منقووووووول
اهلين حبيباتى اليوم جبتلكم ملف كبير يحتوى على انواع كثيرة من المعجنات وبيتزا سندويتشات والخبز الخخ هدية منى ليكم بمناسبة قرب
شهر رمضان الشهر الفضيل ونظرا لكثرة الطلب على الخاص والعام على اشكال المعجنات حاولت اصورها ليكم
بالخطوات رغم والله اعلم انه صعب انى اصور واشتغل فى نفس الوقت وخصوصا بالمعجنات فى نظرى محتاجة دقة بس حاولت
وطلعت محاولة كويسه

يا بنات قبل كل شى احلفكم تذكروا الله لا اله الا الله
موضوعى التانى
اولا: المراوح
والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير
وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب
يتبععععععع
وانا اعتدار ليكم لتاخرى فى تنزيل الموضوع لظروف حصلت
لى وكل شى بتسخير الله نتمنى انه الملف يعجبكم وطبعا الان جبت بس مجموعة وكل مرة ننزلكم لفات جديدة وما يجى
رمضان الا وانتم عندكم كل الاشكال بادن الله تعالى.
ونتمنى من المشرفات الثتبيت حتى الكل يستفيد.
ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس انه
الواحد يعطى اكثر واكثر فبارك الله فيكم اخجلتمونا بكرمكم ولطفكم
.
وبسم الله نبدا
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
الاشكال الى طلبتوها اكثر شى والباقى بالطريق .
وهدا موضوعى الاول
لى وكل شى بتسخير الله نتمنى انه الملف يعجبكم وطبعا الان جبت بس مجموعة وكل مرة ننزلكم لفات جديدة وما يجى
رمضان الا وانتم عندكم كل الاشكال بادن الله تعالى.
ونتمنى من المشرفات الثتبيت حتى الكل يستفيد.
ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس انه
الواحد يعطى اكثر واكثر فبارك الله فيكم اخجلتمونا بكرمكم ولطفكم

وبسم الله نبدا
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
الاشكال الى طلبتوها اكثر شى والباقى بالطريق .
وهدا موضوعى الاول

موضوعى التانى

طبعا هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة والله على ما اقول شهيد والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه والبعض عندى من قبل والان نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
الطريقة:
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
اولا: المراوح


والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير

وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب

يتبععععععع