- إنضم
- 25 يونيو 2008
- المشاركات
- 112
- مستوى التفاعل
- 0
- النقاط
- 0
السلام عليكم احلى بنات :tek:
ثاني مشاركة ليا في قسم المطبخ واتمنى تعجبكم صواني الفطاير اللي عملتها للغداء اليوم
الطريقة اللي بيحب فطاير الجبنة الرومي بالبسطرمة او الجبنه البيضه بالبقدونس والزيتون وكنت اشتريها من المطعم لكن بعد فتره قررت اجربها في البيت لاني احب شغل البيت يكون انضف من ايدك
اصعب شيء قابلته اني اعمل الفطير مثل معلمين البسطه فوووووق هوووووب لتحت لحد ماترق العجينه :eh_s(3):
قلت بلاها الطريقة دي واستعمل بدالها عجينة الكلاج
المقادير علبه كلاج وجبنة رومي وسمن سايح وبسطرمة و كوب مخلوط فيه (لبن وبيض وبهارات)
الطريقة الاولى فطيره البسطرمة والجبنة الرومي
ندهن الصينيه بالسمنة ونفرد عجينة الكلاج وفي كل مره افرد 2 سوا وادهن سمن نصف كمية الكلاج
وبعدين نفرد الجبنة الرومي وعليها البسطرمة زي الصورة
وبعدين نضيف باقي الكمية من الكلاج وفي النهاية السمنة ونقطع لمربعات وبعدين كوب الخليط اللبن ويدخل الفرن وقبل الاستواء بقليل ترش جبنة رومي (انا عملتها بالمبشره)
والشكل النهائي بعد مايستوي
الصينية التانية بالجبنة
وهي نفس الطريقة الاولى بس الحشو جبنة بيضا تكون مالحة نوعا ما وبقدونس مفروم وزيتون ويهرسوا ونضعها في نصف الحشو ونغطي الكلاج الباقي
وندهن الوش بالسمنة ونقطع ونصب الخليط وقبل الاستواء نرش مبشور الجبنة الرومي
والشكل النهائي
الحلو كان مهلبية المانجوووو
وهي بنفس طريقة المهلبية العادية بس بضيف لها روح المانجوو
ودي صورتها (بس المانجو عملته ونسيت اصوره فصورت روح الموز
)
وبعد ماخلصت
قبل التقديم رشي على الوش جوز هند وزبيب
بنات تعبت وانا اصور واكتب يارب تفرحوني بردود حلوة :tek:
ثاني مشاركة ليا في قسم المطبخ واتمنى تعجبكم صواني الفطاير اللي عملتها للغداء اليوم
الطريقة اللي بيحب فطاير الجبنة الرومي بالبسطرمة او الجبنه البيضه بالبقدونس والزيتون وكنت اشتريها من المطعم لكن بعد فتره قررت اجربها في البيت لاني احب شغل البيت يكون انضف من ايدك
اصعب شيء قابلته اني اعمل الفطير مثل معلمين البسطه فوووووق هوووووب لتحت لحد ماترق العجينه :eh_s(3):
قلت بلاها الطريقة دي واستعمل بدالها عجينة الكلاج
المقادير علبه كلاج وجبنة رومي وسمن سايح وبسطرمة و كوب مخلوط فيه (لبن وبيض وبهارات)
الطريقة الاولى فطيره البسطرمة والجبنة الرومي
ندهن الصينيه بالسمنة ونفرد عجينة الكلاج وفي كل مره افرد 2 سوا وادهن سمن نصف كمية الكلاج
وبعدين نفرد الجبنة الرومي وعليها البسطرمة زي الصورة


وبعدين نضيف باقي الكمية من الكلاج وفي النهاية السمنة ونقطع لمربعات وبعدين كوب الخليط اللبن ويدخل الفرن وقبل الاستواء بقليل ترش جبنة رومي (انا عملتها بالمبشره)
والشكل النهائي بعد مايستوي

الصينية التانية بالجبنة
وهي نفس الطريقة الاولى بس الحشو جبنة بيضا تكون مالحة نوعا ما وبقدونس مفروم وزيتون ويهرسوا ونضعها في نصف الحشو ونغطي الكلاج الباقي

وندهن الوش بالسمنة ونقطع ونصب الخليط وقبل الاستواء نرش مبشور الجبنة الرومي
والشكل النهائي

الحلو كان مهلبية المانجوووو
وهي بنفس طريقة المهلبية العادية بس بضيف لها روح المانجوو
ودي صورتها (بس المانجو عملته ونسيت اصوره فصورت روح الموز

وبعد ماخلصت

قبل التقديم رشي على الوش جوز هند وزبيب
بنات تعبت وانا اصور واكتب يارب تفرحوني بردود حلوة :tek:
التعديل الأخير: