(الطريقة الأولى)
المقادير
** الاول مقادير الكريم كراميل **
للكراميل هناخد كوب كبير سكر
والكريم هناخد 2بيضات +1كوب سكر +2كوب حليب بارد +فانليا
اما مقاديرالكيكه 2بيضه +فانليا +نصف كوب سكر +ربع كوب زيت +نصف كوب حليب
+ملعقه كبيره نسكافيه +2ملعقه كبيره كاكاو +1كوب دقيق +2ملعقه صغيره بيكنج باودر
واليكى سيدتى الطريقه
اول شىء تضعى كوب السكر فى الصينيه ويرفع على نار هادئه ويقلب حتى يصير لونه عسلى
ثم يرفع من على النار وتحركى فيه حتى يكون متساوى فى الصينيه كلها ويصبح جامد جدا ويترك
ثم بعد ذلك يضرب فى الخلاط 2بيضه وفانليا ويخفق جيدا ثم يوضع عليه كوب السكر ويخفق ثم يوضع 2
كوب حليب ويخفق جيدا ثم يوضع على الكراميل (السكر المحروق اللى فى الصنيه )ويترك
وبعدين نعمل الكيكه ازااااااااااى
يضرب 2بيضه وفانليا جيدا جدا ثو يوضع نصف كوب السكر ويخفق ثم يوضع ربع كوب الزيت ويخفق ايضا
جيدا ثم نصف كوب الحليب ثم ملعقه النسكافه ثم 2ملعقه الكاكاو ويخلط المزيج جيدا
ثم يوضع 1كوب دقيق و2 ملعقه صغيره البيكنج باودر ويخفق جيا ويوضع على المزيج السائل اللى فى
الصينيه( ملحوظه)يوضع مزيج الكيك براحه جدا وفى نصف الصينيه
وبعدين تعمليلو حمام ماء فى الفرن يعنى زى الكرم كراميل لما بتعمليلو حمام ماى علشان
يستوى وبعدين لما ينضج زى الكيك بلظبط لما بيستوى يوضع فى الثلاجه حتى يبرد جيدا
ثم تقلب الكيك بحزر شديد على صينيه اكبر وتكون مفتوحه حرافها
ويقطع ويقدم بارد
ملحوظه ده مقدار صينيه وسط مش كبيره اوى ولو عيزه تعملى صينيه كيبره ضعفى المقادير
بس والله طعمها مش قدره اقولك جناااااااااااااان ولو عملتيها مره مش هتبطلى عمايل منها
********************************
الطريقة الثانية
مكونات قدرة قادر:
- أربع بيضات
- ثلاث ملاعق كبيرة سكر
- كأس ونصف حليب بودرة
- كأسين ماء
- ملعقة كبيرة فانيليا
- خلطة أي نوع من الكيكات التي تفضلونها
- نصف كاسة سكر للحرق لعمل الكراميل
طريقة تحضير قدرة قادر:
- يحرق السكر على نارٍ هادئةٍ نوعاً ما في الصينية المعدة لقدرة قادر وتترك لتبرد
- يخلط البيض والسكر والحليب والماء جيداً وتصب فوق السكر المحروق (الكراميل)
- نجهز مخلوط الكيكة
- نصب مخلوط الكيكة فوق المخلوط الأول بحركةٍ دائريةٍ وبعناية
- نحضر صينيةً أخرى أكبر من الصينية الأولى ونضع فيها كأسين ماء
- نضع الصينيه الأولى في الثانية أي كحمامٍ مائي وندخلها الفرن تقريباً مدة ساعة أو حتى تنضج
- نتركها تبرد ثم ندخلها الثلاجة
- نقلبها في صحن التقديم وتؤكل باردةً