مشكوووريييييييييييييييين
وتفضلي طلبك
المقادير:
5 حبات بطاطا وسط مسلوقة نص سلقه ومقطعه حلقات
ملعقه كبيره نشاء
كأس ونص عصير برتقال طازج
نص كأس سكر
نص اصبع زبده
الطريقة:
نذوب الزبده على النار ونخلط باقي المقادير ما عدا البطاطا .
نضع الخلطه على الزبده ونترها إلى ان تغلي .
ونضع عليها حلقات البطاطا ونتركها تغلي على نار هادئه ربع ساعه
ونغرفها في طبق التقديم .
طريقة ثانية
المقادير
كيلو بطاطا حلوة
كوب سكر ناقص 2سم كانك بتشرب شاى
ربع ملعقة صغيرة فانيليا
مكسرات اللى عندك
نصف كوب جوز هند
3 ملاعق طعام زبدة
2 كوب حليب
**********************
اليكم الطريقة
------------------------------
نغسلها وننشفها
بعد كدة نقطعها شرائح رفيعة عشان تستوى بسرعة
ثم نضعها بحلة بها كل المقادير من حليب ومكسرات وجوز هند وزبدة وفانيليا وسكرا كلة كلة فى البوتاجاز
والمكسرات
بعد ذلك نضعها على النار
البطاطا غرقت فى الحليب وكل 8 ق نقلبها كى لا تلتصق بالحلة
واول ما نحس انها تشربت اللبن نحضر كوب مثل هذا اللى قعرة مسطح او قعر زجاجة مياة غازية او هراسة بطاطا ونهرسها
ونهرسها بالكوب مش تكون معجنة زى العجينة لا هاواريكم فى الصور
زى كدة بيكون الهرس مش كتير هرس خشن شوى ولما نعرف انها امتصت الحليب نضعها فى صينية واسعة المهم ليكون سمكها حوالى سم ونصف وما يكون سمكها سميك لذلك انا وضعتها بصينية واسعة شوى لتكون سمك قليل
المهم ندخلها فرن حامى مسبقا على الصاجة نفسها يعنى فى قعر الفرن مش على الشبكة ونتركها 25 دقيقة الى ان نلاحظ ان الجوانب ذهبية اللون ثم نرفعها على الشبكة ليتحمر وجهها ويكون لونة احمر مش ذهبى مهم تكون محمرة وجهها
والله والله والله ما استحملت انتظر لتبرد من جمال طعمها ما اقدر اقاوم
المفروض نتركها لتهدأ حراراتها ثم نقدمها فى اطباق لكى تكون متماسكة
شيبس البطاطا الحلوة
المقادير والطريقة ..
بطاطا حلوة حسب الرغبة تغسل جيداً وتقطع قطع رقيقة ع الأخر .. نحمي الزيت في مقلاه عميقة ونقلي البطاطا مع الإستمرار بالتحريك عشان ما ينحرقو.. وبس يتغير لونها ارفعيها عن النار وضعيها في مصفاه للتخلص من الزيت.. وممكن تقليها شوي وترفعيها من الزيت ثم اعيدي قليها مرة أخرى وهذه الطريقة لزيادة قرمشتها (مثل البطاطا العادية) ..
وهذا شكلها ...
البطاطا الحلوة المشوية بالقرفة والزنجبيل
حبتين بطاطا حلوه او حسب ما بدك انا عملت اثنتين
بهارات قرفه وونجيبل ونصف معلقه صغيره زبده وسكر بيني وجوز التطيب
وضعت البطاطا في جاط الفرن ومعها البهارات والزبده وغلفتها ووضعتها في الفرن علي حراره 350لمده ساعه تقريبا او حتي تصير طريه وقطعتها وقدمتها طعمها خيالي مع البهارات
منقوووووووووووووول