ده المحشى المصرى بطريقتى انا يلا بسرعه جربيه

رضوانه

New member
إنضم
1 يوليو 2008
المشاركات
771
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
السلام عليكم اخواتى فى منتدى كويتيات اليوم اقول لكم على الطبخة المخصوصة بتاعتى يلا بسم الله نبدء
المقادير
كرنبة متوسطة الحجم
2شفشق الخلاط عصير طماطم
4 بصلات كبيرة
كيلو لحم مفروم
بقدونس-شبت.
ملح-فلفل-كمون
مرقة دجاج او بط (شوربة يعنى)
2كيلو ارزمصرى او 1كيلو ونصف (كمية الارز حسب حجم الكرنبة)
الطريقة
إسلقى الكرنب فى حلة كبيرة وغويطة فيها ماء وملعقتين ملح (خلاصصصصصغلصص)
قطعى الورق (طبعا انتى عرفه ازاى)
نعصج اللحم المفروم (نحضر مقلاة ونضع فيها زيت عباد شمس ونضع عليها 1بصلة مقطعة ونقلب حتى تحمر ثم نضع اللحم والملح والفلفل والكمون ويقلب من وقت الى اخر حتى تنضج اللحمة)
نحضر الحلة الغويطة ونضعها على النار ونضع الزيت والبصل المتبقى ونقلب التقليية حتى تحمر نضع البقدونس والشبت المقطع قطع صغيرة بالمقص والمغسول جيدا ويقلب مع البصل المحمر ثم نضع2 شفشق الخلاط طماطم ومرقة الفراخ او اللحم او البط (كما تشائين) ونضع ملح وفلفل وكمون ونعنعاع جاف (النعناع حسب الرغبة) وتترك تغلى لغاية ما تتسبك الطماطم نحضر الارز المغسول المصفى جيدا فى وعاء ونضع عليه الطماطم المسبكة واللحم المفروم ويقلب (ممكن تتذوقى طعمة ان كان يحتاج ملح اضيفى له ) نحضر الحلة الغويطة الكبيرة ونرص فيها بقايا من الكرنب المقطع اللى خارج من ورق الكرنب المقطع ونمسك كل ورقة باليد اليسرى ونضع الارز فى الورقة ونلف الورقة ونضعها فى الحلة الى انتهاء كل الورق (طبعا ورق الكرنب )
اذا كان يوجد مرق عندك ضعية فى الحلة وذلك بوضع طبق فى وسط الحلة ونصب المرق على ظهر الطبق حتى يغطى المرق الكرنب.
*( لو مفيش مرق ممكن ماء مغلى مضاف الية ملعقة ملح)*
نغطى الحلة وتوضع على نار عالية وعندما يبدأ مائة يتشرب اهدى النار عليه ولو عندك شياطة ضعيها تحت الحلة (مثل طريقة طهى الارز تمام)
وبعد نضجة تماما نحضر مقلاة نضع فيها زيت ويسخن جيدا ثم يوضع على المحشى .
وبعد 10 دقائق اغلقى النار وكلى وبالهنا والشفا.
ملحوظة هامة
(اوعى تاكلى اصابعك)
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
 

رضوانه

New member
إنضم
1 يوليو 2008
المشاركات
771
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
يسلموااااااااااااااااا بس جربوه الاول وادعولى
 

هوفه

New member
إنضم
23 أغسطس 2006
المشاركات
10,946
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
ايدة ايه الجمال دة


تسلم الايادي
 

هوى الدار

**عضـــوة شـــرف منتديات كويتيات**
إنضم
14 أغسطس 2005
المشاركات
14,221
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
تسلم ايدج
 

OmRashed

New member
إنضم
27 يونيو 2007
المشاركات
28,410
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الإقامة
Kuwait
تسلم ايدج .. ومشكوره
 

حناينq8

**مشرفة قسم العروس&وطن النهار**
إنضم
3 سبتمبر 2007
المشاركات
26,822
مستوى التفاعل
17
النقاط
0
الإقامة
Le Koweït
ثااااااااانكس حبيبتي
 

june_m00n

New member
إنضم
20 أكتوبر 2006
المشاركات
7,012
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
تسلم ايديك يا رضوانه
 

كنووز

New member
إنضم
27 مايو 2008
المشاركات
367
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الاكل شكلة يحمس وبدون صورة متخيلة انه المحاشي بتطلع طرية ويمي

الله يعطيج العافيةةةةةةة
 

رضوانه

New member
إنضم
1 يوليو 2008
المشاركات
771
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
اهلا بيكم يا اصحابى الحلوين نورتونى هوفه واثمان وام راشد و هوى الدار وجارة القمر متشكره ليكم والف هنا وعافيه عليكم يا قلبى
 

رضوانه

New member
إنضم
1 يوليو 2008
المشاركات
771
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
واهلا بيكم اخواتى june_m00n و alooo_meen و حناين وحمال الاسيه ام حمود كنوززززززززززززز الف شكر ياريتنى اقدر اجيبه لحدكم والله الف هنا عليكم
 

ام حنونة

New member
إنضم
14 مايو 2007
المشاركات
6,970
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
ياسلام ياسلام...... أهو ده الأكل التمام ....عؤبال محشي الحمام .....