السلام عليكم اخواتى فى منتدى كويتيات اليوم اقول لكم على الطبخة المخصوصة بتاعتى يلا بسم الله نبدء
المقادير
كرنبة متوسطة الحجم
2شفشق الخلاط عصير طماطم
4 بصلات كبيرة
كيلو لحم مفروم
بقدونس-شبت.
ملح-فلفل-كمون
مرقة دجاج او بط (شوربة يعنى)
2كيلو ارزمصرى او 1كيلو ونصف (كمية الارز حسب حجم الكرنبة)
الطريقة
إسلقى الكرنب فى حلة كبيرة وغويطة فيها ماء وملعقتين ملح (خلاصصصصصغلصص)
قطعى الورق (طبعا انتى عرفه ازاى)
نعصج اللحم المفروم (نحضر مقلاة ونضع فيها زيت عباد شمس ونضع عليها 1بصلة مقطعة ونقلب حتى تحمر ثم نضع اللحم والملح والفلفل والكمون ويقلب من وقت الى اخر حتى تنضج اللحمة)
نحضر الحلة الغويطة ونضعها على النار ونضع الزيت والبصل المتبقى ونقلب التقليية حتى تحمر نضع البقدونس والشبت المقطع قطع صغيرة بالمقص والمغسول جيدا ويقلب مع البصل المحمر ثم نضع2 شفشق الخلاط طماطم ومرقة الفراخ او اللحم او البط (كما تشائين) ونضع ملح وفلفل وكمون ونعنعاع جاف (النعناع حسب الرغبة) وتترك تغلى لغاية ما تتسبك الطماطم نحضر الارز المغسول المصفى جيدا فى وعاء ونضع عليه الطماطم المسبكة واللحم المفروم ويقلب (ممكن تتذوقى طعمة ان كان يحتاج ملح اضيفى له ) نحضر الحلة الغويطة الكبيرة ونرص فيها بقايا من الكرنب المقطع اللى خارج من ورق الكرنب المقطع ونمسك كل ورقة باليد اليسرى ونضع الارز فى الورقة ونلف الورقة ونضعها فى الحلة الى انتهاء كل الورق (طبعا ورق الكرنب )
اذا كان يوجد مرق عندك ضعية فى الحلة وذلك بوضع طبق فى وسط الحلة ونصب المرق على ظهر الطبق حتى يغطى المرق الكرنب.
*( لو مفيش مرق ممكن ماء مغلى مضاف الية ملعقة ملح)*
نغطى الحلة وتوضع على نار عالية وعندما يبدأ مائة يتشرب اهدى النار عليه ولو عندك شياطة ضعيها تحت الحلة (مثل طريقة طهى الارز تمام)
وبعد نضجة تماما نحضر مقلاة نضع فيها زيت ويسخن جيدا ثم يوضع على المحشى .
وبعد 10 دقائق اغلقى النار وكلى وبالهنا والشفا.
ملحوظة هامة
(اوعى تاكلى اصابعك)
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
المقادير
كرنبة متوسطة الحجم
2شفشق الخلاط عصير طماطم
4 بصلات كبيرة
كيلو لحم مفروم
بقدونس-شبت.
ملح-فلفل-كمون
مرقة دجاج او بط (شوربة يعنى)
2كيلو ارزمصرى او 1كيلو ونصف (كمية الارز حسب حجم الكرنبة)
الطريقة
إسلقى الكرنب فى حلة كبيرة وغويطة فيها ماء وملعقتين ملح (خلاصصصصصغلصص)
قطعى الورق (طبعا انتى عرفه ازاى)
نعصج اللحم المفروم (نحضر مقلاة ونضع فيها زيت عباد شمس ونضع عليها 1بصلة مقطعة ونقلب حتى تحمر ثم نضع اللحم والملح والفلفل والكمون ويقلب من وقت الى اخر حتى تنضج اللحمة)
نحضر الحلة الغويطة ونضعها على النار ونضع الزيت والبصل المتبقى ونقلب التقليية حتى تحمر نضع البقدونس والشبت المقطع قطع صغيرة بالمقص والمغسول جيدا ويقلب مع البصل المحمر ثم نضع2 شفشق الخلاط طماطم ومرقة الفراخ او اللحم او البط (كما تشائين) ونضع ملح وفلفل وكمون ونعنعاع جاف (النعناع حسب الرغبة) وتترك تغلى لغاية ما تتسبك الطماطم نحضر الارز المغسول المصفى جيدا فى وعاء ونضع عليه الطماطم المسبكة واللحم المفروم ويقلب (ممكن تتذوقى طعمة ان كان يحتاج ملح اضيفى له ) نحضر الحلة الغويطة الكبيرة ونرص فيها بقايا من الكرنب المقطع اللى خارج من ورق الكرنب المقطع ونمسك كل ورقة باليد اليسرى ونضع الارز فى الورقة ونلف الورقة ونضعها فى الحلة الى انتهاء كل الورق (طبعا ورق الكرنب )
اذا كان يوجد مرق عندك ضعية فى الحلة وذلك بوضع طبق فى وسط الحلة ونصب المرق على ظهر الطبق حتى يغطى المرق الكرنب.
*( لو مفيش مرق ممكن ماء مغلى مضاف الية ملعقة ملح)*
نغطى الحلة وتوضع على نار عالية وعندما يبدأ مائة يتشرب اهدى النار عليه ولو عندك شياطة ضعيها تحت الحلة (مثل طريقة طهى الارز تمام)
وبعد نضجة تماما نحضر مقلاة نضع فيها زيت ويسخن جيدا ثم يوضع على المحشى .
وبعد 10 دقائق اغلقى النار وكلى وبالهنا والشفا.
ملحوظة هامة
(اوعى تاكلى اصابعك)
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه