تطبيقى للمحشى بالتفصيل والصور

سكر فتافيت

New member
إنضم
1 سبتمبر 2010
المشاركات
11,772
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
سلام عليكم ياحلوات
طبعا كلكم ماشالله اساتذه بالمطبخ
لكن انا على قد الحال بس اتميز ببعض الاطباق
الى اسويها وتنظبت معاى
المحشى على طريقه الوالده الله يخليها
ملاحظه: خلطه المحشى الى بسويها تنفع لجميع انواع المحاشى ملفوف - ورق عنب - كوسه - باذنجان - طماطم - بصل ....
اليوم بسوى محشى كرنب او ملفوف
اولا : تقطيع الملفوف وسلقه
كما بالصوره نفصل ورقه ورقه من اعلى بالسكين ومن اسفل بإيدنا
واحده واحده



اول ورقه نشيلها على جنب عشان نضعها اسفل الحله الى بنسوى فيها تحمى المحشى من الاحتراق
بعد ذلك نزيل العرق السميك بالسكين ونقطع الورقه الى 3 قطع



بعد ذلك نغلى ماء بحله ونضع عليه القليل من الكمون
ثم بعد ان يبدأ الماء فى الغليان نضع فيه الورق
لمده 3-5 دقائق مع ملاحظه ان الورق الداخلى يأخذ وقت اقل عم الورق الخارجى

ملاحظه: البعض يسلق الكرنبه كلها على بعضها
وبعدين تقطع بعد السلق

ثانيا : خلطه الأرز
يغسل الارز جيدا (ارز مصرى)



يضاف له بصله مبشوره وطماطم مبشوره - معجون طماطم والخضره(كزبره - بقدونس - شبت - نعناع )
وزيت زيتون - ملح - فلفل - كمون - يمكن اضافه بهارات حسب الرغبه

ملاحظه :
- لو مسويه رجيم ممكن تزودى الخضره
وتقللى الرز
ولو تبى تسمنى ممكن تضيفى سمن بلدى بدل زيت الزيتون
- يرجى مراعاه كميه الملح
لان المرقه الى نستخدمها لتسويته بها ملح
- البعض يسوى الخلطه بطريقه مختلفه لكن تكون مسبكه ودسمه ما احبها صراحه
وهى فى زيت او سمن تحمرى البصل حتى يصفر
ثم تضيفى الطماطم ومعجون الطماطم حتى الغليان
ثم تضيفى الأرز والخضره وباقى المكونات وتسوى الأرز نص سوا ثم تقومى بالحشو
- يمكن اضافه لحم مفروم حسب الرغبه

يتبع .....


 
التعديل الأخير:

سكر فتافيت

New member
إنضم
1 سبتمبر 2010
المشاركات
11,772
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
ثالثا : الحشو واللف
نضع ورقه ملفوف بقعر الحله ثم نلف الورق قطعه قطعه كما بالصور
مو شرط تنظبط معاك من اول مره بس حاولى واحده واحده
فى مصر يقولوا كل مازادت غلاوه الشخص الى تسويله المحشى
كل ماصغرت الإصبع
طبعا انا بقول كبير صغير كله بيتاكل وخلاص ههههههه





رابعا : التسويه
بعد رص اصابع المحشى بالحله
نضيف المرقه المغليه ونرفعه على النار
مستوى المرقه مثل الصوره يعنى يادوب تكونى شايفه المرقه
وعلى نار عاليه ننتظر حتى تغلى غلوتين ثم نغطى الحله ونسبها
مواربه شويه مثل الصوره
وعندما يتشرب الأرز المرقه نخفض النار ونضع شياطه تحت الحله
ونتركه حتى يستوى






خامسا : التقديم
طبعا كل واحده وذوقها
سويت معاه دجاج مشوى بالفرن
وياحلاوه المخلل والسلطه معاه
وبألف هنا

ارحب بأى تعديل او رأى
او اى استفسار :eh_s(17):
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
مشكوووووووووووووووووووره





وتسلم ايدج



حبيبتي هذا طبيقك للأي عضوة



مع أن ببداية الموضوع قلتي طريقة اوالدة الله يطول بعمره



محشي الكرنب لذيذ بس اللف والتعب
 

سكر فتافيت

New member
إنضم
1 سبتمبر 2010
المشاركات
11,772
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
شكرا ياحببتي
تسلم ايدك

الله يسلمك حبوبه

مشكوووووووووووووووووووره





وتسلم ايدج



حبيبتي هذا طبيقك للأي عضوة



مع أن ببداية الموضوع قلتي طريقة اوالدة الله يطول بعمره



محشي الكرنب لذيذ بس اللف والتعب

تسلمى ياقمر
لا ده من مطبخى .. بحسب الأطباق المجربه يعنى الى جربتها بنفسى ومو منقوله
لو ده مش القسم المناسب انقلى الموضوع حبوبه انت ادرى
وسلام لألذ مشرفه :ggdw:
موتي المحاشي اموت فيها


تسلم ايدج

تسلمى للمرور غلاتى
 

حساسة مصر

New member
إنضم
16 يوليو 2010
المشاركات
3,294
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الله الله

ريحته واصلة لي كأنه محشششي مصري زي بتاعنا ههه


تسسسسلم ايديكي يا عسسسل
 

سكر فتافيت

New member
إنضم
1 سبتمبر 2010
المشاركات
11,772
مستوى التفاعل
0
النقاط
0