بتيفور شاتو دي قاتوو

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

om^e3yaly

New member
إنضم
6 نوفمبر 2006
المشاركات
1,257
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
بليز الي يعرف طريقته يقولها حدي احبه
الي اهو بتيفور ترف ورطب طبقتين وفوق شكر بودره ودائره حمره مربى

بس مو طعم البيتفور العادي حده ترف ورطبببب
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو

تفضلي طلبك

http://q8yat.net/showthread.php?t=98118
بتى فور سابلية مربى


100ج دقيق – 70ج ذبدة متماسكة – 30ج سكر بودرة
للديكور
مربى – سكر بودرة
الطريقة
1-نضع فى العجانة المقادير ونعجنهم لحد ماتتكون عندك عجينة تسيب اجناب العجانة وتكون ناعمه متماسكة
2-نفرد العجينة على الرخامة ونقطع العجينة بالقطاعات السادة الصغيرة المدورة او على شكل وردة ونخرم نصهم بقطاعه تانية اصغر (زى الدوناتس) وندخلها الفرن على درجة 160 لمدة نص ساعه
3-بعد مايستوى ويبرد اضع مربى فوق كل واحدة سابلية مقفولة ثم اضع فوقها واحدة سابلية مخرومة ثم ارش سكر بودرة عليهم ونضع مربى تانى فى كل فاتحه فى النص

ملحوظة : ممكن نعمل من العجينة دى سابليه جاتوة و تارت
وممكن نعمل كمية من العجينة مرة واحدة واشيلها فى الثلاجة ثم اطلعها من التلاجة قبل الاستخدام بساعه لحد ماتفك وبعدين افردها على الرخامة واعجنها علشان تطرى
اذا حبيتى تضيفى بيض للعجينة دى يبقى امامك حاجة من اتين اما تقللى الذبدة او تزودى دقيق يعنى مثلا بالنسبة للمقدار بتاعنا لو اضفتى بيضة يبقى تزودى حوالى من 30 ل 40 ج دقيق علشان تمسك





























منقووووووووووووووووول
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو




بسكوت سابليه

المكونات
•٣و١/٢ كوب طحين
•١ و ١/٢ كوب زبدة طرية
•١ كوب سكر ناعم
•١ بيضة
•٣ م.ص بيكينج بودر
•١ م.ص فانيللا
•مربى حسب الرغبة


طريقة التحضير
1.تضرب المكونات في محضر الطعام الكهربي او تدعك باليد
2.تغطى وتوضع في الثلاجة لمدة ساعة
3.يرش الطحين فوق سطح جاف ويرق فوقة العجين بسمك نصف سم
4.تقطع بواسطة قطاعة البسكوت
5.تخبز في فرن متوسط الحرارة لمدة ١٠ دقائق حتى تكون فاتحة وطرية
6.تترك لتبرد على شبكة
7.يدهن نصف عدد البسكوت بالمربى وتغطى بقطعة أخرى
8.تزين بالسكر الناعم

منقوووووووووووووووووووول
 

om^e3yaly

New member
إنضم
6 نوفمبر 2006
المشاركات
1,257
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
مشكورين كلكم وبالاخص جاره القمر
انا مسويه بتفور من قبل وضابطته
بس السؤال هالوصفات نفس طعم عجينة شاتو دي قاتو لان مالهم يذوب بالحلج وغريب مو مثل البتفور
 

KOKO_284I

New member
إنضم
23 سبتمبر 2010
المشاركات
12,769
مستوى التفاعل
6
النقاط
0
الإقامة
Kuwait
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو

انشالله البنات يفيدونج
 

ّأشواق

New member
إنضم
18 يونيو 2005
المشاركات
259
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو

اب لعيوونج .....
 

Brounzi_girlly

Active member
إنضم
14 يوليو 2005
المشاركات
10,140
مستوى التفاعل
0
النقاط
36
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو

بتفور شاتودو كاتو عجيب خصوصا الجوكليت
مع التحية............
 

ام الدرر

*عضوة في قروب رباط الاخوة*
إنضم
17 فبراير 2009
المشاركات
7,471
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
الكاكاو عذااااااااااااااااااااب
 
إنضم
8 مايو 2010
المشاركات
14,461
مستوى التفاعل
2
النقاط
0
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو

جزاك الله خير

******************************************************************

سبحان الله وبحمده ،،، سبحان الله العظيم
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
رد : بتيفور شاتو دي قاتوو

أنا أبصراحه ما جربتهم


بس صح صج لذيذذ
 

om^e3yaly

New member
إنضم
6 نوفمبر 2006
المشاركات
1,257
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
هلا وغلا بالكل ويزاكم الله خير ماقصرتوا
ننطر يمكن احد يعرف طريقته
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.