رد : بتيفور شاتو دي قاتوو
تفضلي طلبك
http://q8yat.net/showthread.php?t=98118
بتى فور سابلية مربى
100ج دقيق – 70ج ذبدة متماسكة – 30ج سكر بودرة
للديكور
مربى – سكر بودرة
الطريقة
1-نضع فى العجانة المقادير ونعجنهم لحد ماتتكون عندك عجينة تسيب اجناب العجانة وتكون ناعمه متماسكة
2-نفرد العجينة على الرخامة ونقطع العجينة بالقطاعات السادة الصغيرة المدورة او على شكل وردة ونخرم نصهم بقطاعه تانية اصغر (زى الدوناتس) وندخلها الفرن على درجة 160 لمدة نص ساعه
3-بعد مايستوى ويبرد اضع مربى فوق كل واحدة سابلية مقفولة ثم اضع فوقها واحدة سابلية مخرومة ثم ارش سكر بودرة عليهم ونضع مربى تانى فى كل فاتحه فى النص
ملحوظة : ممكن نعمل من العجينة دى سابليه جاتوة و تارت
وممكن نعمل كمية من العجينة مرة واحدة واشيلها فى الثلاجة ثم اطلعها من التلاجة قبل الاستخدام بساعه لحد ماتفك وبعدين افردها على الرخامة واعجنها علشان تطرى
اذا حبيتى تضيفى بيض للعجينة دى يبقى امامك حاجة من اتين اما تقللى الذبدة او تزودى دقيق يعنى مثلا بالنسبة للمقدار بتاعنا لو اضفتى بيضة يبقى تزودى حوالى من 30 ل 40 ج دقيق علشان تمسك
منقووووووووووووووووول