ابي طريقة سويت اند سور بالدجاج الفزعه

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

zyona

New member
إنضم
30 يونيو 2008
المشاركات
135
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
السلام عليكم

بنات عفيه ابي طريقة سويت اند سور بالدجاج

الوالده مشتهيتها وودي اسويها لها
 

أحلى^حياه

New member
إنضم
29 نوفمبر 2007
المشاركات
5,623
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
رد: سويت أند سور الفزعه

لقيت هذي الطريقة باحد المنتديات

فراخ سويت آند سور بالصويا صوص
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ
معلقه صوصا صوص ( تلاقيها فى أى سوبر ماركت كبير )
جنزبيل مفروم ولو معندكيش يبق جنزبيل مطحون
بهارات
معلقة سكر كبيرة
معلقه نشا
فلفل أحمر حامى مقطع قطع صغيرة
معلقتين زيت زرة 5
5 فصوص ثوم
معلقه خل
الطريقه يا قمرات
تسخنى الزيت فى طاسه عميقه وبعدين تحطى الفراخ بعد ما تقطعيها مكعبات
وتشوحى الفراخ فى الزيت وبعدين تحطى الثوم المفروم والجنزبيل وتشوحى وشمى بقى الريحه الجنان وبعدين تضيفى معلقه الخل والسكر وحبة مايه فى كبايه وتقلبى السكر لغياه ما يدوب وبعدين تحطى المقدار ده على الفراخ اللى على النار وتقلبى وتحطى التوابل والفلفل الحامى وتسبيهم يستو وبعدين تضيف معلقه النشا اللى مدوبه فى حبة مايه صغيرن لغايه ما تستوى النشا لمدة دقيقتين وبعدين تضيفى آخر حاجه الصويا صوص وتقلبيها كويس
وتكلى أحلى أكله بجد تحفه
وتقدمى معاها الرز البسماتى بالخضار وإليكم الطريقه بتاعته عشان متقولوش حرمتكم من حاجه
المقادير
رز بسمتى على قد عددكم يعنى الكميه ترجع ليكى
تنقعى الرز البسمتى أول ما تصحى من النوم ودى سر من أسرار طبخه عشان يستوى كويس ويبقى مفلفل فى نفس الوقت
وبعدين لما تيجى تضبخى جهزى ربع كوب بسله جزرة مقطعه ناعم ذى بتاعت السلطه بصله متوسطه الحجم ربع معلقة جنزبيل أو بهارات اللى تحبيه
ومعلقتين زيت زرة صفرا للى معندهاش مش مهم
الطريقه
تشوحى البصل بعد ما تقطعيها ناعم طبعا فى الزيت بس تدبل إوعوا تصفر لا يبقى رز سمك ههههههه
المهم تقومى ضايفه البسله والجزر وتقلبيهم وتحطى البهارت وتضيفى حبة مايه عشان تستوى الخضار وبعدين تضيفى الرز بعد ما تغسليه كويس قوى لغاية ما ميته تبقى شفافه تمام وبعدين تضفيه للخضار وتقلبيهم كويس وتضيفى المايه المغليه ليه
يعنى يدوبك تغطيه والملح وتسبيه يغلى ثم تهدى عليه يعنى ذى الرز العادى وكلى بالهنا والشفا
 

أحلى^حياه

New member
إنضم
29 نوفمبر 2007
المشاركات
5,623
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
رد: سويت أند سور الفزعه

هذي طريقة الشف اسامه لقيتها بعد بمنتدى

ترى ما نسيناكي لكن ممكن تجتهدي
مره عملتها لأولادي وطلعت طيبه
المقادير:
بصل
ثوم
فلفل أحمر ناشف
جمبري ممكن تبدليه بدجاج
أنناس شرائح
ملح وفلفل
نشا مذوب في ماء
صويا صوص
خل
الطريقه
تضعي في الطاوه القليل من ا لزيت وتضيفي لها الجمبري وتتركيه الى ان يتشرب مويته
تضيفي الثوم والفلفل ثم البصل وشرائح الانناس والصويا صوص والخل وباقي البهار واخر شي النشا

أما من المنتديات الاخرى فتفضلي
الدجاج بالانناس على الطريقه الصينيه .
المقادير .
دجاجه مقطعه قطع صغيرة بدون عظم .
2 بصله .
2 فلفل رومي اخضر واحمر .
4 اعواد كرفس .
ملعقة اكل توم مهروس .
فنجان صوص الصويا .
فنجان كتشب طماطم .
قليل من الزيت .
علبه صغيرة من الانناس.
الطريقه .
تقطع الخضار والبصل قطع مكعبه .
يقلى التوم في الزيت حتى يحمر قليل ثم يضاف الدجاج ويقلب حتى يجمد ويحمر قليل مع التوم ثم تضاف الخضار وتقلب قليل ثم يضاف صوص الصويا والكتشب ويقلب قليل حتى يبداء الخضار في الذبلان تضاف قطع الانناس ويقلب قليل مع الخضار ويقدم ساخن مع الرز الابيض .
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
رد: سويت أند سور الفزعه

أحلى^حياه



مشكووووووووووووره


تفضلي طلبك
http://q8yat.net/showthread.php?t=255835&highlight=%CF%CC%C7%CC+%CD%C7%E3%D6


http://q8yat.net/showthread.php?t=385554&highlight=%CF%CC%C7%CC+%CD%C7%E3%D6


المقادير:
دجاج مسحب من العظم ومقطع مكعبات ويرش عليه 2ملاعق دقيق.
علبه اناناس مقاس صغير
فلفل رومي شرائح.,بصل مقطع 4انصاف,ذرة ثوم.
صلصه 2ملاعق,3ملاعق كبيره كاتشاب احمر,2ملاعق خل ابيض,1ملعقه سكر.
2ملاعقكبيره صويل صوص,
اولا: يحمر الدجاج في شويه زيت ثم يرفع .
في نفس الوعاء توضع الثوم ويقلب بسرعه ويوضع علية قطعة زنجبيل ثم الصلصه والكاتشب وباقي المقادير
مع التحريك السريع ,ثم يوضع الدجاج وقطع قليل من الاناناس:
تخلط 1ملعقه كبيره من النشا مع قليل ماء حتى يذوب يوضع على الخليط.ويقدم





طريقة ثانية



دجاج بالزبده

المقادير :
1 صحن صدور دجاج مقطع شرايح بالطول سميكه + عصير ليمونتين
الخلطه الاولى
1 روب + 1 مكعب ماجي+ كوب كزبره فرش مفرومه+ 2 بصله مقطعه مكعبات
2فصوص ثوم + 1 م ش كركم+ 1م ش فلفل اسود + 1 ونص م ش ملح
3 حبات فلفل حار احمر ناشف اختياري1+ م ش كزبره ناشفه
كلها توضع بالفرامه وتفرم جيدا
2 بصل مقطع شرايح 2+ فص ثوم مهروس+ كزبره +
2 طماطم مقطعه مكعبات + ملح-فلفل اسود + نص م ش كركم +
1 م ش ماسالا حاره جرام ماسالا 1+ م ش بزار مشكل اختياري +
3 ورقات غار + 2 م ط زبده + معجون طماطم
الطريقه :
توضع كل المقادير الخلطة الاولى في الفرامه
في وعاء غزير ضعي صدور الدجاج واضيفي لها عصير الليمون ثم اضيفي الخلطه الاولى
وقلبي جيدا ثم غطيها واحفظيها في الثلاجه ليله كامله
اليوم الثاني بعد ما نطلع الدجاج من الثلاجه نرفع الدجاج من الخلطه ونستخدم الباقي الخلطه منها في خلطه اليوم
ضعي الطماطم ومعجون الطماطم والخلطه الاولى تتبيله الدجاج المتبقيه بالخلاط واخلطي و
حطي ع صوب
في جدر حمري البصل والثوم ثم اضيفي الدجاج وقلبيه 5 دقايق ثم اضيفي البهارات كلها
بدون الزبده ثم ضيفي الكزبره وقلبي المقادير لمده 10 دقايق على نار هاديه ثم اخيرا
اضيفي الخلطه الطماطم و قلبيها جيدا واتركيها على نار هاديه لمده 15 دقيقه
وبالــــــــــــعـــــــــــافـــــيــــــه



منقوووووووووووووووول
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.