الأرز بالبن................. بالصور
-كيلو لبن جاموسى بفضله انا فى الوصفه او اى لبن متاح
-سكر حسب الرغبتك
-كيس فانيليااو نصف ملعقه صغيره
-فنجان ارز مصرى صغير
-5 ملاعق كبيره قشطه بلدى
-ملعقتين نشا
- مكسرات زى ما تحبى او اللى موجود عندك
طريقة التحضير:
نغسل الارز جيدا ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء
حتى يتشرب الارز مقدار الماء ثم نضيف اللبن مع الاستمرار فى التقليب
ثم نضع النشا فى قليل من الماء ونضيفها للبن والارز
نستمر فى التقليب بين وقت لاخر(لازم متابعه مستمره حتى لا يفور اللبن ولعدم التصاق الارز)بعد شويه هتلاقى ان اللبن بدا فى التكاثف من نشاء الارز فى الوقت ده نضيف السكر والقشطه والفانيليا
(لم اضيف السكر من قبل لانه مع غليانه مع اللبن يصبح مايل للاصفرارحتى يصبح القوام متماسك نسكب الارز فى الاطباق المناسبه ونتركه فى الثلاجه لمده 2 ساعتين حتى يصبح طعمه الذوبعدين نضيف له المكسرات
المقادير :
2 كوب لبن حليب
1\2 كوب أرز ابيض مغسول جيدا
3 معالق كبار نشا مذوبين فى 1\3 كوب ماء
فانيليا
سكر حسب الرغبه
الطريقة :
نضع الأرز فى قدر على النار ونسلقه بحيث يكون الماء يغطى اللأرز بكثير الى ان يصل لدرجه ان كل ارزة تكون استوت
نضيف اللبن ونقلب ونضيف السكر حسب الرغبه ونضيف النشا والفانيليا الى ان يغلى نطفى النار ونستنى لما يهدا شويه نبدأ نصبه ونزينه بالمكسرات وجوز الهند حسب الرغبه ونضعه فى الثلاجه
انا عملت آيس كريم ووضعته عليه اثناء التقديم فقط وزينته بأصابع الويفر بالشيكولاته
وبالهنا والشفا
منقووووووووووووووووووووول