- إنضم
- 5 أغسطس 2010
- المشاركات
- 73
- مستوى التفاعل
- 0
- النقاط
- 0
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيف الحلوات
عملت كيكه جميله وقولت اصورها لعيونكم
ويارب تعجبكم
وهاقول لكم على السر واللى حابه تستفسر عن حاجه تحت امرها
اولا :
المقادير :
3 كوب دقيق ..... 2 باكو بيكنج بودر ...... فانيليا
2كوب سكر مطحون نفس كوب الدقيق وممكن 2 الاربع
5 بيضات ..... نص كوب زيت ونص كوب زبده
واحده زبادى جهينه الكبيره اللى باتنين جنيه ونص
او اتنين صغيرين .....
برتقاله معصوره فى العصاره ...
السر بقى تعصرى عليها نص ليمونه
او معلقة عصير ليمون .... بتبقى تحفه
الطريقه كالاتى:
قبل مابدأ اشعل الفرن على اعلى درجه يسخن
اضرب البيض مع السكر كويس والفانيليا
وابدأ بالسرعه البطيئه عشان السكر يدوب مع البيض
ويبقى كده
احط الزبادى على الخليط
وبعدين نحط الزبده والزيت ونضربها ونعصر نص الليمونه
ونحط الدقيق على البودر وننخله
ونحط على الخليط الدقيق شويه شويه مع الاستمرار بالضرب
واخيرا نحط عصير البرتقاله
ونضرب شويه كمان
وده الشكل النهائى
ندهن الصنيه بالزبده كويس ونصب الخليط فيها
نحطه فى الفرن على درجة حراره 240 درجه ومانفتحشى الفرن الابعد ربع ساعه
وتكون ريحتها ملت الدنيا هههههههههه
ودى بعد ماطلعت من الفرن
شوفى قلبها عامل ازاي طعمها زى التوينكز بالظبط
جيرانى كانوا هيتهبلوا عليها اسرع كيكه اتاكلت
عندنا بسى من جوا
بجد خفيفه جدا وطعمها جناااااااااااااان
والصنيه دى كلها للى هتقيمنى شوفى الكرم مش طبق ههههههههههههه
مع الشاى تحفه
كيف الحلوات
عملت كيكه جميله وقولت اصورها لعيونكم
ويارب تعجبكم
وهاقول لكم على السر واللى حابه تستفسر عن حاجه تحت امرها
اولا :
المقادير :

3 كوب دقيق ..... 2 باكو بيكنج بودر ...... فانيليا
2كوب سكر مطحون نفس كوب الدقيق وممكن 2 الاربع
5 بيضات ..... نص كوب زيت ونص كوب زبده
واحده زبادى جهينه الكبيره اللى باتنين جنيه ونص
او اتنين صغيرين .....
برتقاله معصوره فى العصاره ...
السر بقى تعصرى عليها نص ليمونه
او معلقة عصير ليمون .... بتبقى تحفه
الطريقه كالاتى:

قبل مابدأ اشعل الفرن على اعلى درجه يسخن
اضرب البيض مع السكر كويس والفانيليا
وابدأ بالسرعه البطيئه عشان السكر يدوب مع البيض
ويبقى كده

احط الزبادى على الخليط

وبعدين نحط الزبده والزيت ونضربها ونعصر نص الليمونه
ونحط الدقيق على البودر وننخله
ونحط على الخليط الدقيق شويه شويه مع الاستمرار بالضرب
واخيرا نحط عصير البرتقاله
ونضرب شويه كمان
وده الشكل النهائى

ندهن الصنيه بالزبده كويس ونصب الخليط فيها

نحطه فى الفرن على درجة حراره 240 درجه ومانفتحشى الفرن الابعد ربع ساعه
وتكون ريحتها ملت الدنيا هههههههههه
ودى بعد ماطلعت من الفرن


شوفى قلبها عامل ازاي طعمها زى التوينكز بالظبط
جيرانى كانوا هيتهبلوا عليها اسرع كيكه اتاكلت
عندنا بسى من جوا


بجد خفيفه جدا وطعمها جناااااااااااااان

والصنيه دى كلها للى هتقيمنى شوفى الكرم مش طبق ههههههههههههه
مع الشاى تحفه


لاتنسوا التقيم ياقمراااااااات:yaaaaaarb: