كيكه الجلي

white ro0oz

مراقبه عامه
إنضم
24 يونيو 2015
المشاركات
28,528
مستوى التفاعل
0
النقاط
0


كيكه الجيلي
المقادير
اربع حبات بيض
فانيليا
كوب سكر
كوب لبن المراعي
نص كوب زيت
كوبين دقيق منخولين مع
ملعقه ونص بيكنج باودر ورشه ملح
مغلفين من الجيلي بنكهه الفراوله
وطريقه تحضيره مكتوبه فوق الباكيت تبعه
♡♡♡♡♡♡
الطريقه
نحضرالكيه اولا نخفق البيض مع الفانيليا وننزل عليها السكر بتدريج حتى تعطينا قوام كريمي تقريبا مده خمس دقائق
بعدها ننزل عليه اللبن والزيت ونخلطهم
مع بعض….
ونجيب الدقيق اللي مخلوط فيه البيكنج ورشه الملح وننزل فيه على الخليط بتدريج باستخدام ملعقه مو بالمضرب
ونحاول يكون التقليب بشويش عشان نحتفظ بالهواء اللي بالخليط
بعد ها ندخل الفرن سخناه من قبل وعلى درجه حراره متوسطه لمده 25دقيقه اواكثر حسب حراره فرنك
الخطوه الثانيه…..
بعد مانطلع الكيكه بنفس القالب
نصب طبقه خفيفه من الجيلي ونضيف له الفراوله او اي فاكهه بتحبي
وندخله الثلاجه يمسك نفسه لمده عشر دقائق
ونطلعه ونجيب الكيكه ونزلها بشويش عليه
وبعدها نشرب الكيكه بالجيلي المتبقي
وندخلها لثلاجه ثلاث اواربع ساعات اواكثر بيكون احسن
ولمانطلعها عشان نقلبها نسوي لها حمام مائي ويكون الماء ساخن ثواني بس ونقلبها بكل سهوله
وعوافي عليكم
اتمنى تجربوها

للمزيد من الوصفات زوروا موقعنا مطبخ كويتيات