السلام عليكم يا احلى صحبه انا علشان عيونكم جبتلكم احلى طرطايه علشان تغيظى بيها كل الى يذوق طعمها واوعى تطلعى سرها لحد خليكى مميزه طبعا بعد الكيكه والمحشى والكنافه قلت اديلكم طريقة الطرطايه بتاعتى هتعجبكم جدا يلا بسم الله نبداء
_03BA:
_03BA:
المقادير
1/2 كوب سكر
1/2 كوب سمن او زبد
1/2 كوب دقيق قمح
1/2 كوب شيكولاته ذائبة
1/3 كوب نشا ( كورن فلاور )
5 بيض مفصول ( البياض لوحده و الصفار لوحده )
1/4 كيلو شيكولاته خام
ا كيس كريم شانتيه
باكو فانيليا
1/2 باكو بيكنج بودر
الطريقة
نضع السكر على الزبد في وعاء ناشف مش فيه ميه خالص او نضعه بالعجانه
ثم نخلطهم جيدا حتى يتجانسوا جيدا و يصبحوا مثل الكريمة
و بعدين نضيف صفار البيض و الفانيليا
و بعدين نضرب بياض البيض بالمضرب لحد ما يصبح هشا و بعدين نضيف الشيكولاته الذائبة و بعدين نضيفهم على خليط السمن و السكر و صفار البيض
و بعدين نخلط البيكنج بودر و الدقيق و النشا مع بعض
ثم نضيفهم للخليط السابق شوية شوية
و بعدين نجيب صينيه متوسطه و ندهنها زبده او سمن و نرشها بشوية دقيق و من الجوانب برضو
و نكون مسخنين الفرن بتاعنا
و نحط الصينيه في الفرن على حوالى 180 درجة مئوية و مش نفتح عليها الا بعد ما نشم ريحتها طلعت او بعد 1/2 ساعة و مش قبل كده
و نختبرها بوضع سكينة فيها لو السكينة طلعت نظيفة يبقى كده استوت
لو لسه فيها عجينة نسيبها شوية
و بعدين نطلعا من الفرن و نسيبها تبرد خالص خالص
و على ما تبرد نحضر بقا الشيكولاته للتجميل
بصي يا ستى انتى بتجيبى حله صغيره و تحطي فيها ربع كوب لبن و تحطي عليها الشيكولاته الخام و تحطيها على حمام بخار لحد ما تسيح و بعدين تحطي حتة سمنه او زبده عشان يبقى للشكولاته لمعه
المهم بعد ما الشيكولاته تسيح سبيها تبرد شوية
و بعدين نحضر الكريم شانتيه شويه منه على قد ما هتحطي في وسط الصينيه فقط و تضيفي عليه شوية شيكولاته عشان يبقى كله شيكولاته في شيكولاته
بس يا ستى
تجيبى بقا الكيكية و تقسميها اتنين
و بعدين تحطي الكريم شانية ابو شيكولاته على وش النص اللى تحت و بعدين حطي عليها النص التانى
و بعدين هاتى بقا الشيكولاتة اللى انتى سيحتيها و غرقى بيها الكيكيه لحد ما مايبنش من الكيكه حاجه
و من الجانب و من فوق و من كل حتها
يعنى اكنك ماسكه حته شيكولاته كبيرة
و قبل ما الشيكولاته تنشف جميلها من الجناب بشيكولاته مبشورة
او لو عاوزة تفتحيها شوية ممكن تجميلها بالمكسرات المبشورة من الجناب و ترشي رشه خفيفة من فوق
و لو فاض عندك شوية كريم شانتي اللى بالشكولاته ممكن تذوقيها من فوق
و ممكن تضيفى الكمبود يعنى انتى و ابتكاراتك
بس البلاك فورست اعتمدها الكلي على الشيكولاته و الشيكولاته فقط
عشان كده انا زوقتها بشوية مكسرات بس
عشان استمتع بالشيكولاته
و الله كان نفسي اصورها لكم انتوا عارفين ما فيش موبايل عندى بكاميرا اسفه لكن الى هتعملها لازم تصورهلنا وتفرجنا هى عملتها ازاى وهنديلها تقدير كمان يلا يا بنات مين هتكون الاولى وتورينا شطارتها
وكمان تجيبلى حته ههههههههههههههههههههه الف هنا وعافيه عليكم :klhfl::klhfl::klhfl::klhfl:
وعلى فكره دى الطرطايه اللى بشتريها بمبلغ و قدرة من محلات الحلوانى الشهيرة يلا باه اتشطروا واعملوها زى ما انا عملتها واكلت صوبعى ورايا :klhfl::klhfl::klhfl:
المقادير
1/2 كوب سكر
1/2 كوب سمن او زبد
1/2 كوب دقيق قمح
1/2 كوب شيكولاته ذائبة
1/3 كوب نشا ( كورن فلاور )
5 بيض مفصول ( البياض لوحده و الصفار لوحده )
1/4 كيلو شيكولاته خام
ا كيس كريم شانتيه
باكو فانيليا
1/2 باكو بيكنج بودر
الطريقة
نضع السكر على الزبد في وعاء ناشف مش فيه ميه خالص او نضعه بالعجانه
ثم نخلطهم جيدا حتى يتجانسوا جيدا و يصبحوا مثل الكريمة
و بعدين نضيف صفار البيض و الفانيليا
و بعدين نضرب بياض البيض بالمضرب لحد ما يصبح هشا و بعدين نضيف الشيكولاته الذائبة و بعدين نضيفهم على خليط السمن و السكر و صفار البيض
و بعدين نخلط البيكنج بودر و الدقيق و النشا مع بعض
ثم نضيفهم للخليط السابق شوية شوية
و بعدين نجيب صينيه متوسطه و ندهنها زبده او سمن و نرشها بشوية دقيق و من الجوانب برضو
و نكون مسخنين الفرن بتاعنا
و نحط الصينيه في الفرن على حوالى 180 درجة مئوية و مش نفتح عليها الا بعد ما نشم ريحتها طلعت او بعد 1/2 ساعة و مش قبل كده
و نختبرها بوضع سكينة فيها لو السكينة طلعت نظيفة يبقى كده استوت
لو لسه فيها عجينة نسيبها شوية
و بعدين نطلعا من الفرن و نسيبها تبرد خالص خالص
و على ما تبرد نحضر بقا الشيكولاته للتجميل
بصي يا ستى انتى بتجيبى حله صغيره و تحطي فيها ربع كوب لبن و تحطي عليها الشيكولاته الخام و تحطيها على حمام بخار لحد ما تسيح و بعدين تحطي حتة سمنه او زبده عشان يبقى للشكولاته لمعه
المهم بعد ما الشيكولاته تسيح سبيها تبرد شوية
و بعدين نحضر الكريم شانتيه شويه منه على قد ما هتحطي في وسط الصينيه فقط و تضيفي عليه شوية شيكولاته عشان يبقى كله شيكولاته في شيكولاته
بس يا ستى
تجيبى بقا الكيكية و تقسميها اتنين
و بعدين تحطي الكريم شانية ابو شيكولاته على وش النص اللى تحت و بعدين حطي عليها النص التانى
و بعدين هاتى بقا الشيكولاتة اللى انتى سيحتيها و غرقى بيها الكيكيه لحد ما مايبنش من الكيكه حاجه
و من الجانب و من فوق و من كل حتها
يعنى اكنك ماسكه حته شيكولاته كبيرة
و قبل ما الشيكولاته تنشف جميلها من الجناب بشيكولاته مبشورة
او لو عاوزة تفتحيها شوية ممكن تجميلها بالمكسرات المبشورة من الجناب و ترشي رشه خفيفة من فوق
و لو فاض عندك شوية كريم شانتي اللى بالشكولاته ممكن تذوقيها من فوق
و ممكن تضيفى الكمبود يعنى انتى و ابتكاراتك
بس البلاك فورست اعتمدها الكلي على الشيكولاته و الشيكولاته فقط
عشان كده انا زوقتها بشوية مكسرات بس
عشان استمتع بالشيكولاته
و الله كان نفسي اصورها لكم انتوا عارفين ما فيش موبايل عندى بكاميرا اسفه لكن الى هتعملها لازم تصورهلنا وتفرجنا هى عملتها ازاى وهنديلها تقدير كمان يلا يا بنات مين هتكون الاولى وتورينا شطارتها
وكمان تجيبلى حته ههههههههههههههههههههه الف هنا وعافيه عليكم :klhfl::klhfl::klhfl::klhfl:
وعلى فكره دى الطرطايه اللى بشتريها بمبلغ و قدرة من محلات الحلوانى الشهيرة يلا باه اتشطروا واعملوها زى ما انا عملتها واكلت صوبعى ورايا :klhfl::klhfl::klhfl: