sara3
New member
اشلونكم حبيبات قلبى لعيون mi corazon
اليوم راح احط لكم طريقتى فى الكب كيك اللى الف الف واغير وارجع لها اهى لمن تاكلينها ماتكون اسفنجية مسامية لان
تدخل فيها الزبدة اتفضلوا
كب كيك الفانيليا
المقادير تعمل لك 30 كب كيك حاولت اقسم المقدار ما تضبط اهى جذى نحيسة
3 كوب طحين
2 ملعقة اكل ممسوحة بيكنج بودر
4 بيضات
ثلاث ارباع قفشة شاى ملح
2 كوب سكر
ا ملعقة اكل بيكنج صودا
ا كوب زبدة .يعنى صبعين زبدة
ا كوب حليب
ملعقة اكل فانيليا
الطريقة
سخنى الفرن 325 درجة
جهزى قوالب الكب كيك وحطى فيهم الورق
الحين فى ماعون الخلط حطى الطحين الشكر البيكنج بودر والملح شغلى الخلاط على 1 ابطا شى ضيفى قطع الزبدة واخفقى على درجة متوسطة لمن تنخلط عدل زيدى السرعة
فى ماعون القياس حطى البيض والحليب والفانيليا معاي حركيهم بالمضرب اليدوى شوى
الحين ضيفى خليط البيض على الخلطة الاولى فى الخلاط على 3 مراحل ,قبل ما تضيفين مقدار نزلى اللى على الجوانب
حطيها فى القوالب ثلثين الورقة ودخليهم الفرن لمدة 17 الى 20 دقيقة وتاكدى من النضج باستخدام عود اسنان
زينيها بالايسنج والسبرنكلز وبالعافية
ملاحظات الطاهى
اذا خلاطتك الكبيرة مافى مشكلة سهالات
اذا يدوى راح اتحسين الخلطة تثقل معاك اذا بدت تثقل رفعى ايدك شوى مو اتطلعين الخلاط لاتتلفين الدنيا شوى وردى
خلى كلشى يمك
مو اتدخلين صينيتين فى الفرن ما يضبط
اول صينية وتالى صينية
ممكن اتزيينين بطريقة ثانية غير الصورة بس لمن تاكلونها اتحسين انها باوند كيك ما فيها مسامات ولازم معاها كوب حليب مهيل
كوفى من هالسوالف
علشان اتصبين الخلطة اخذى بالكفشة وخلى معاك قفشة ثانية اتساعدك فى تنزيل الكمية
جيكى بعود الاسنان لمن يصير 17 دقيقة وبعدين اذا احتاجت خليها 3 دقايق
بالعافية
اليوم راح احط لكم طريقتى فى الكب كيك اللى الف الف واغير وارجع لها اهى لمن تاكلينها ماتكون اسفنجية مسامية لان
تدخل فيها الزبدة اتفضلوا

كب كيك الفانيليا
المقادير تعمل لك 30 كب كيك حاولت اقسم المقدار ما تضبط اهى جذى نحيسة
3 كوب طحين
2 ملعقة اكل ممسوحة بيكنج بودر
4 بيضات
ثلاث ارباع قفشة شاى ملح
2 كوب سكر
ا ملعقة اكل بيكنج صودا
ا كوب زبدة .يعنى صبعين زبدة
ا كوب حليب
ملعقة اكل فانيليا
الطريقة
سخنى الفرن 325 درجة
جهزى قوالب الكب كيك وحطى فيهم الورق
الحين فى ماعون الخلط حطى الطحين الشكر البيكنج بودر والملح شغلى الخلاط على 1 ابطا شى ضيفى قطع الزبدة واخفقى على درجة متوسطة لمن تنخلط عدل زيدى السرعة
فى ماعون القياس حطى البيض والحليب والفانيليا معاي حركيهم بالمضرب اليدوى شوى
الحين ضيفى خليط البيض على الخلطة الاولى فى الخلاط على 3 مراحل ,قبل ما تضيفين مقدار نزلى اللى على الجوانب
حطيها فى القوالب ثلثين الورقة ودخليهم الفرن لمدة 17 الى 20 دقيقة وتاكدى من النضج باستخدام عود اسنان
زينيها بالايسنج والسبرنكلز وبالعافية
ملاحظات الطاهى
اذا خلاطتك الكبيرة مافى مشكلة سهالات
اذا يدوى راح اتحسين الخلطة تثقل معاك اذا بدت تثقل رفعى ايدك شوى مو اتطلعين الخلاط لاتتلفين الدنيا شوى وردى
خلى كلشى يمك
مو اتدخلين صينيتين فى الفرن ما يضبط
اول صينية وتالى صينية
ممكن اتزيينين بطريقة ثانية غير الصورة بس لمن تاكلونها اتحسين انها باوند كيك ما فيها مسامات ولازم معاها كوب حليب مهيل
كوفى من هالسوالف
علشان اتصبين الخلطة اخذى بالكفشة وخلى معاك قفشة ثانية اتساعدك فى تنزيل الكمية
جيكى بعود الاسنان لمن يصير 17 دقيقة وبعدين اذا احتاجت خليها 3 دقايق
بالعافية
التعديل الأخير: