بقولك طريقة ماما في الجريش ,,اما الهريس مأعرفه
المقادير : .
كوبين جريش + بصل مفروم ناعم+ ملعقتين كبيرة زيت+ ملعقة شاي ملح الليمون+لتر لبن +ماء مغلي
تقدري تضيفي لحم على حسسب اختيارك
وملح وكمون
ملعقتين سمن أو زبدة مُذابة
مقادير الحمس
بصلة مفرومة + ملعقة زبدة +بهارات مطحونة
تغسلين الجريش وتنقعيه حتى تجهز الحمسه ....تقلبين البصل والزيت على النار حتى يصفر
ثم تضيفين ملح الليمون واللبن والجريش ,,,,
تتركينه على نار عاليه مع التقليب المُستمر حتى لا يتكتل اللبن ,,,
أمــــــــــــا طريقة حمسة الجريش:
تحمسين بصلة مفروم بالزيت ثم تضيفين لها البهارات وتزينيه عليه
وبالعاافيه على قلبك ,,,
وكل عام وانتي بخيير