تشكن رول

توين مزر

New member
إنضم
24 أغسطس 2007
المشاركات
4,302
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الإقامة
قلوب توأمي
السلام عليكم يابطوطات ياحلوات
اتمنى ان هالوصفة تعجبكم وتسونها برمضان
:p_03BA:


بسم الله الرحمن الرحيم

سوف اقدم لكم الان طريقة عمل الشيكن رول أو وراك الدجاج المخلية ومحشية بالجبن الرومى والزيتون
المقادير:
1 كيلو وراك فراخ مخلية
100 جرام جبن رومى مبشور
100 جرام زيتون اسود مخلى
1 بصلة مبشورة
2 بيضة مخفوقة
200 جرام بقسماط مطحون
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة زعتر
1 فص ليمون
زيت للتحمير
ورق فويل (الومنيوم)
طريقة التحضير :-
1-تغسل وراك الدجاج جيدا بعد خليها من العظام وتقطع قطع مستطيلة وعريضة
2- تتبل الوراك بالبصلة المبشورة مع الملح والفلفل والزعتر والليمون وتترك لمدة ساعة على الاقل
3- تحشى الوراك بعد التتبيل بالجبنة الرومى والزيتون الاسود
4- تلف على شكل اسطوانة وتوضع فى ورق فويل ( المونيوم ) وتلف لف جيدا حتى لا يظهر منها شيئا
5- احضرى اناء به ماء مغلى على النار وقومى بوضع لفات الدجاج الملفوف بالفويل فى الماء المغلى لمدة 20 دقيقة
6- قومى برفعها من النار وفكها من الفويل بعد النضح تتماسك وتبقى على شكل رول او اسطوانة
7- اخفقى البيض جيدا مع ملح وفلفل ثم ضعى الدجاج فيه بعد ما يبرد ثم قومى بغمسه فى البقسماط المطحون حتى تنتهى الكمية
8- قومى بقدح الزيت ثم ضعى فيه المقدار السابق حتى ياخذ اللون الذهبى
9- قومى برص المقدار السابق فى طبق وجمليه باصابع البطاطس المحمرة مع حلقات الفلفل الاحمر والاصفر والاخضر وشرائح الطماطم
وبالهنا والشفاء ويارب يعجبكم






:tek: :tek: :tek:
 

OmRashed

New member
إنضم
27 يونيو 2007
المشاركات
28,410
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الإقامة
Kuwait
مشكوره .. خوش طريقه

ان شالله نجربها :)
 

هوى الدار

**عضـــوة شـــرف منتديات كويتيات**
إنضم
14 أغسطس 2005
المشاركات
14,221
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
جمييييييييل خالص

متشكره أوي أوي
 

A7la 7la

New member
إنضم
4 سبتمبر 2007
المشاركات
2,225
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
لووووووول تصدقين ماااافهمتهااا...!!
سوري لو في صوور يمكن أستوعب...!!

عمومآ تسلم اياديج الحلووووووووووه