رد : بنات بليز بخصوص ( البليله ) شنو هذي من وين اشتريها
البليله طبق مفيد جدا .. ومفيد جدا
وطبعا فائدته للاطفال حدث ولا حرج
انا عندي طريقة سهله جدا لتسوية البليله
لان الي اعرفهم كلهم بيسيبوها على النار وقت طويل جدا حتى تستوي وساعات تفور وتعمل نشا
اما انا بفضل الله وصلت لطريقة جميله وبقالي سنين باعملها ونجحت معايا
اولا طريقة تسوية القمح
يفضل تعملي الكلام ده بالليل ودلوقتي هتفهمي ليه باقولك كده
تغسلي القمح كويس وتنقعيه ½ ساعة
وبعدين تشطفيه وتضيفي مياه من الحنفيه تقريبا ضعف مقدار القمح
وتغطي الحلة وتحطيها على النار وبس تبدأ تغلي احسبي 5 دقايق غليان .. بعد خمس دقائق اطفي النار عليها وسيبيها متغطية اوعي ترفعي الغطا من عليها خالص وسيبيها ساعتين ثلاثه او من بالليل للصبح
هتقومي الصبح شيلي الغطا من عليها وشوفي النتيجة رووووووووووعه البليله نافشه وطرية وزادت وما عملتش نشا ولا وسخت لك الحلة وميتها شفافه وجميله وجاهزة للاستخدام
استخداماتي للبليله
البليله باللبن
حطي بليله في طبق وحطي عليها سكر او عسل نحل وشوية جوزهند وصبي عليها لبن سخن وقطعة قشدة
العاشورا او مهلبية البليله
باغلي اللبن واحليه بالسكر واضيف عليه البليله والنشا وأقلب حتى يثخن القوام واصبه في صحون المهلبيه ويؤكل بارد
انا باحب اضيف معلقه بليله على الفول المدمس
طبق فول مدمس سخن وعليه الليمون والزيت والشطة والكمون ومعلقه بليله بتخلي طعمه جنان ولونه فاتح وشهي جدا جربوها .. دي عاده اسكندراني
للاطفال من سن 6 شهور ممكن نفرمها في الخلاط ونحليها ونصفيها وياكلها زي المهلبية الخفيفة كده
وهي عباره عن بليله اما الجاهزه وهذي تباع في قوارير في السوبر ماركت
او النيه اللي تشتريها باالكيلو وتنقعيها يوم كامل في مويه وكربونات >> وهذي اطعم
وبعدين تصفيها وتسلقيها دقائق في مويه
ويضاف له الملح والكمون والليمون وتأكل
منقوووووووووووووووول