بنات ابي وصفاتكم حق طبخات تتفرزن ....

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

د-سوسه

New member
إنضم
29 فبراير 2008
المشاركات
1,075
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
هاي بنات ..
ابي وصفات حق اشياء اقدر اخليها بلفريزر ..يعني يخليها بلفريزر ويحضرها بطريقه سهله مع شويه اضافات
يعني انا اعرف مثلا حمسه اللحم المفروم احمسها واحطها بالفريزر يقدر يسلق مكرونه ويحطها عليها ومره يقلي بيديان ويسويها مسقعه ومره ياكل الحمسه مع خبز جذي يعني ,,,افكاركم بليز
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
حشوة لحم استخدمها لعدة أطباق

لحم مفروم
بصل مفروم
فلفل أسود + كمون + بهار مشكل + ملح

نخلط اللحم - البصل - الفلفل والكمون والملح ونضع الخليط في قدر على نار هادئة إلى أن ينضج اللحم بالماء اللي يطلع منه ويبدأ ينشف - نضيف البهار المشكل ( قليل ) ونقلب ( ممكن إضافة ماجي) ونرفعه عن النار --- نقسم الخليط 3 أقسام
قسم خلطت معاه بقدونس --- وقسم كرات -- والقسم الثالث صنوبر مقلي


دوائر التوست بالدجاج أو اللحم

توست مقطع دوائر
جبن سائل
مايونيز
حشو دجاج
حشو لحم

حشو الدجاج
500غ دجاج مقطع صغير
1 فلفل اخضر مفروم
1 بصل مفروم
1 طماطم مقطع صغير
3 ملاعق كزبرة خضراء مفرومة
ملح – فلفل أسود – ذرة بهار مشكل




الطريقة

نحط البصل والفلفل الأخضر مع زيت قليل على النار ويحرك حتى يصير لون البصل أصفر
نضيف الدجاج ونقلب ونغطي القدر ونتركه إلى أن ينضج الدجاج بماؤه -- ونتبله بالبهارات
نضيف الطماطم والكزبرة ونتركه لحد ما يذبل الطماطم مع التقليب ( ممكن نرش ماء علشان ما يلصق بقاع القدر) -- ونرفعه عن النار


حشو اللحم ( ممكن تستخدم لحشو السمبوسة)

500 غ لحم مفروم
3 بصل وسط مفروم
1 مكعب ماجي
فلفل أسود – بهار مشكل – كمون – كركم – ملح - 3 حبات هيل صحيح
كزبرة خضراء مفرومة
ماش مسلوق لحشو السمبوسة ( اختياري)



الطريقة

نحط اللحم في قدر على النار ونتركه لحد ما ينضج بماؤه مع التحريك من فترة لفترة
نضيف البصل ونحرك ونتركه دقيقتين – نصب شوي زيت ونحط حبات الهيل ونقلب 5 دقائق – نضيف البهارات والماجي ونقلب ونغطيه ونتركه 1 دقيقة – نرفعه عن النار ونضيف الكزبرة ونقلب – ونرفع حبات الهيل





ناخذ دوائر التوست ندهن شريحة بالجبن وشريحة ثانية بالمايونيز -- نحط من الحشو ( دجاج أو لحم) ونطبق التوست على بعض
نغمس الدوائر بالبيض المخلوط بالحلب ثم في البقسماط ونرص في الصحن البلاستيك ونغلف بالنايلون وبالفريزر



كفتة الدجاج مع البطاطس

500 غ صدور دجاج مسلوق ومفروم
5 حبات بطاطس كبير مسلوق ومهروس
بصل مفروم
كزبرة خضراء مفرومة
فلفل أسود – ملح – بهار مشكل – كركم - كمون

الطريقة

نحمر البصل في زيت قليل – نضيف البهارات ونقلب – نضيف الدجاج ونقلب – نرفعه عن النار ونضيف الكزبرة
نخلط خليط الدجاج مع البطاطس المهروس ونعجن جيد
نشكل الكفتة أصابع أو أقراص ونغطي بالبيض والبقسماط ونرص في الصحن البلاستيك ونغلف بالنايلون وبالفريزر





ربيان مغلف بالبطاطا شهي جدا

خلطة البطاطا
1 كيلو بطاطا مقشرة ومقطعة مكعبات كبيره
1 1/2 م/ك ملح
ماء حسب الحاجة
3/4 أصبع زبده
3/4 م/ص فلفل أبيض
2 م/ك طحين
2 م/ك بقسماط
2 م/ك شبنت مفروم ناعم
2 م/ك بقدونس مفروم ناعم
زيت زيتون

2/1 كوب بقسماط للتغليف

تتبيل الربيان

الطريقة

2/1 كيلو ربيان حجم وسط منظف ومغسول
1 م/ك زنجربيل مبشور ناعم
1 فص ثوم مهروس
2/1 م/ص أوريغانو ( زعتر جبل)
4/1 م/ص روزماري ( أكليل الجبل )
1 عصير ليمونة
1 م/ص ملح
رشة فلفل أسود


نتبل الربيان بالخليط ثم نضيف 2/1 ملعقة خل أبيض ونخلط الجميع ويغطي بنايلون وندخله الثلاجة



- في قدر نضع البطاطا المقطعة مع الملح والماء لنغمر القدر ونتركة يغلي 2/1 ساعة



- بعد أن تنضج البطاطا نصفيها من الماء وتوضع بالعجانة ونختار قطعة التقليب كما في الصورة
ثم نصيف الزبده والفلفل الأبيض ونضيف ملح إذا إحتاج



نقسم الخليط بنسبة ثلثين إلى ثلث
- ناخذ الثلث ونضعه بزبدية أو صحن ونصيف له البقدونس والشنبت والطحين والبقسماط



نخلط جميع المواد ويكون خليط التغليط التغليف جاهز

- ناخذ خليط البطاطا ونغلف كل حبة ربيان ببعض البطاطا بهذا الشكل



ثم نضع 2/1 كوب بقسماط بطبق ونغلف كل حبة بهذه الطريقة


- نضع الحبات بالفريزر لتكون جاهزة للقلي

نرجع للبطاطا إللي بقيت بالعجانة
- نضيف للبطاطا 2 -3 م/ك حليب سائل ونعجن



نضع البطاطا بصحن التقديم ونضبط السطح بالأسباتولا كما في الصورة



نزين السطح بعرق صغير من النعناع والقليل من زيت الزيتون

نخرج الربيان من الفريزر ونقلي الحبات بزيت غزير

طريقة التقديم
- نفرم ورق خس شرائح طوليا ونزين حواف الطبق بشرائح الليمون ووردات من قشور الطماطم
- نصف حبات الربيان بشكل متتالي وتقدم بالعافية ،،،

منقووووووووووووووول
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
بعض الطرق للاكل اللى بتحطية فى الفريزر

: تجيبى اللحمة المفرومة وتبليها وتجهزيها وتعملى جزء منها كور علشان داوود باشا وترصصيها جنب بعض فى الطبق الفيبر وتحطى الطبق فى كيس نايلون وتدخل الفريزر
2- وتعملى جزء منها صوابع وتخرميها من النص بأيد المعلقة الخشب وترصصيها جنب بعض فى الطبق وتحطى الطبق فى كيس نايلون ودى تبقى كفتة للشوى
3- وتعملى جزء منها من غير ما تخرميها من النص ودى تبقى للصينية
فراخ مشوية او صينية : تغسلى الفرخة وتنضفيها وتفتحيها من ضهرها بالطول بالسكينة و تتبليها تمام وتحطيها بنفس الطريقة
فراخ بانية : تحيبى شرائح الصدور البانية ونعملها بالبيض والبقسماط وترصصيها فى الطبق بس تحطى كيس نايلون بين صفوف الفراخ علشان ما تلزقش فى بعض
بفتيك بانية : نفس طريقة الفراخ البانية بس تدقى البفتيك الاول بالمدق المخصوص
صيتية المكرونة بالبشاميل : تعمليها تمام وبعدين تحطيهافى صينية فويل وتدخليها الفريزر الاول من غير ما تغطيها لحد البشاميل اللى على وشها ما يجمد وبعدين تغطيها بورقة فويل ( علشان البشاميل وهو طرى حيلزق فى الغطاء ) ولما تيجى تستعمليها قبل ما تدخليها فى الفرن تضربى البيضة بالشوكة و تحطيها على الوش
صينية المسقعة بنفس طريقة المكرونة اللى بالبشاميل

اللحمة المفرومة

نعمل العصاج عادى بدون الصلصة وبعد ما يبرد نحطة فى اكياس نايلون بس بكميات مش كبيرة يعنى على أد صينية واحدة بس (سواء رقاق .سواء بطاطس بيورية ...الخ)
2- عصاج عادى بالصلصة: وبعد ما يبرد يتحط فى علب بلاستيك
صينية اللازانيا : نفس طريقة المكرونة بالبشاميل
كفتة الفراخ : تتعمل عادى وتتصبع وتتحط عادى فى البيض والبقسماط وتترصص فى الاطباق الفل بجانب بعض
البصل : يقشر و يخرط او يفرم صغير ونضعة فى طبق فيبر ويجمد ولما تعوزى تستخدمية .تخدى بالسكينة الحته اللى انتى عوزاها وتسيبى الباقى مجمد زى ماهو
الثوم : تقشرية ولسهوله التقشير حطية فى طبق بة ماء حتلاقى القشرة طلعت بسهولة تروحى فرماة كلة فى الكبة و تحطية فى ورق فويل على هيئة رولات (يعنى زى الهوهوز )
الكرنب : يسلق ورق الكرنب عادى فى ماء وملح وكمون وتقطفية مربعات جاهزة للحشو و ترصصيهم فوق بعض فى كيس نايلون او طبق فيبر
الورق العنب :تشترية وتشيلية زى ما هو فى اكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تضعية فى الماء المغلى على طول
شوربة العدس : تسلقى العدس وتصفية بالمصفاة ولما يبرد تحطية فى اكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تفضى الكيس فى حلة وتزودية بماء مغلى و تتبلية وتعملى التقلية وبقيت شوربة عدس سريعة
الكوردن بلو : برضة بعد ما تحشية وتعملية بيض وبقسماط وترصصيهم فى طبق فايبر بجانب بعض
الشبت والبقدونس والكسبرة الخضراء : تخرطيهم بالسكينة زى ماهما ومن غير غسيل وتحطى كل نوع فى كيس لوحدة و تعقدية وتخلية تحت فى الثلاجة عادى
البطاطس المحشية : تجيبى البطاطس المدورة الصغيرة وتقشريها وتقوريها و تحمريها يعنى يا دوب تلفيها فى الزيت او السمن و تطلعيها من المقلاية وتحشيها بالعصاج وترصصيهم فى صينية المونيوم وعند الاستخدام بتطلعيها زى ماهى على الفرن على طول بس بتحطى الصلصة فى الصينية الاول
2- او بعد ما تحمريها تشيليها زى ما هى فى الاطباق بدون حشو
الطماطم: اما تغسليها وتقطعيها وتضربيها فى الخلاط وتصفيها من القشر و تحطيها فى برطمانات
2- او بعد ما تصفيها تحطيها فى حلة كبيرة وتحطيها على النار وتسبيها على النار تتسبك (يعنى تتخن وتقل )بعد ماتبرد تعبيها فى البرطمانات
السمبوسك والسبرينج رول :بعد ما تحشيهم ترصصيهم فى الطبق الفيبر وتطلعيهم على التحمير
الكبيبة الشامى : بعد ما تكوريها ترصصيهم فى الطبق الفيبر وتحطيهم الاول لحد ما يجمدوا وبعدين ترصصيهم جنب بعض وتحطى الطبق فى كيس نايلون
الكبيبة الصينية : تعمليها فى صوانى المونيوم وتحطيها فى كيس وعلى الفريزر
الخرشوف: بعد ما تنضفية وتحشية اما تحطية فى صينية فويل بجانب بعض ولنا تيجى تستخدمية تحطى على وش كل واحدة ملعقة بشاميل
2- او تخلصيها للاخر وتحطيها الاول فى الفريزر لحد البشاميل ما يجمد وبعدين نغطيها بالفويل وندخلها الفريزر
البشاميل : اعملى البشاميل ولما يبرد تعبية فى علب بلاستيك وتحطية فى الفريزر
فراخ مسلوقة. اسلقى فرخة عادى ولما تبرد لفيها فى ورقة فويل وتطلعيها عالاستخدام على طول و تكونى حاطة الشوربة بتاعتها فى برطمان معاها
الحواوشى : بعد ما تحشى الرغيف تلفية فى ورقة الفويل ولما تستخدمية تطلعية على الفرن على طول


منقوووووووووووول
 

د-سوسه

New member
إنضم
29 فبراير 2008
المشاركات
1,075
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
ميرسي بنات الله لا يحرمني منكم
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.